голема тортиља полнета со ориз, топен кашкавал, крем сос и избор од пилешко, телешко или свинско месо, или мешани зеленчуци, сервирано со салса. (570гр) (В)
Фахитас
830
Свинско – 870
Пилешко – 830
Телешко – 950
избор од пилешко, телешко, или свинско месо, припремено со микс од зеленчуци и растопен кашкавал, послужено со свежа салата, шест тортиљи, ориз, пико де гајо, салса, фрижол и крем сос. Совршено за двајца. (950гр)
Такос
440
Свинско – 490
Пилешко – 440
Телешко – 570
две превиткани тортиљи полнети со зеленчуци, кашкавал, начос сирење и избор од пилешко, телешко или свинско месо. Сервирано со ориз, салса и крем сoс. (480гр)
Чимичанга
460
Свинско – 510
Пилешко – 460
Телешко – 610
пикантен оброк од три тортиљи полнети со ориз, два вида кашкавал, халапењос и избор од пилешко, свинско или телешко месо, зачинета со цимет. (600гр)
Начос енчилада
540
Пилешко – 540
Телешко – 670
две тортиљи полнети со растопен кашкавал, пикантен начос кашкавал и пилешко или телешко месо, сервирана со пико де гајо. (600гр)
Флаутас
430
три крцкави тортиљи полнети со фета сирење и пилешко филе, сервирани со пико де гајо. (590гр)
Тампико
430
Телешко – 550
Пилешко – 450
Веге – 430
ориз со печени зеленчуци, печурки, кашкавал и пилешко филе, сервирано со крцкава тортиља со салса и крем сос. (570гр) (В)
Еспиначас
390
тортиљи полнети со спанаќ, печурки и кромид, сервирано со пико де гајо. (360гр) (В)
ПРИЛОЗИ
Печен зеленчук
130
(150гр) (В)
Зачинет компир
130
(150гр) (В)
Мала рукола салата
130
(150гр) (В)
Брокула на путер
130
(150гр) (В)
Ориз на путер
130
(150гр) (В)
ДОДАТОЦИ
Пико де гајо
70
ситно сечкани домати, кромид и халапењоси со сок од лимета (50гр) (В)