голема тортиља полнета со ориз, топен кашкавал, крем сос и избор од пилешко, телешко или свинско месо, или мешани зеленчуци, сервирано со салса. (570гр) (В)
Фахитас
760
Свинско – 800
Пилешко – 760
Телешко – 850
избор од пилешко, телешко, или свинско месо, припремено со микс од зеленчуци и растопен кашкавал, послужено со свежа салата, шест тортиљи, ориз, пико де гајо, салса, фрижол и крем сос. Совршено за двајца. (950гр)
Такос
440
Свинско – 480
Пилешко – 440
Телешко – 550
две превиткани тортиљи полнети со зеленчуци, кашкавал, начос сирење и избор од пилешко, телешко или свинско месо. Сервирано со ориз, салса и крем сoс. (480гр)
Чимичанга
450
Свинско – 480
Пилешко – 450
Телешко – 550
пикантен оброк од три тортиљи полнети со ориз, два вида кашкавал, халапењос и избор од пилешко, свинско или телешко месо, зачинета со цимет. (600гр)
Начос енчилада
510
Пилешко – 510
Телешко – 630
две тортиљи полнети со растопен кашкавал, пикантен начос кашкавал и пилешко или телешко месо, сервирана со пико де гајо. (600гр)
Флаутас
410
три крцкави тортиљи полнети со фета сирење и пилешко филе, сервирани со пико де гајо. (590гр)
Тампико
410
Телешко – 490
Пилешко – 410
Веге – 410
ориз со печени зеленчуци, печурки, кашкавал и пилешко филе, сервирано со крцкава тортиља со салса и крем сос. (570гр) (В)
Еспиначас
390
тортиљи полнети со спанаќ, печурки и кромид, сервирано со пико де гајо. (360гр) (В)
ПРИЛОЗИ
Печен зеленчук
100
(150гр) (В)
Зачинет компир
100
(150гр) (В)
Мала рукола салата
100
(150гр) (В)
Брокула на путер
100
(150гр) (В)
Ориз на путер
100
(150гр) (В)
ДОДАТОЦИ
Пико де гајо
70
ситно сечкани домати, кромид и халапењоси со сок од лимета (50гр) (В)