Достапно од 10.00 до 22.30 часот (В) – Вегетаријанска опција
САЛАТИ
Медитеранска
410
Свежа и хранлива салата со шери домати, краставички, црвен кромид, морков и ајсберг, комбинирана со црн наут и шарена киноа. Зачинета со освежителен лимонов
дресинг. (400гр) (в)
Бифтек
890
Салата со сочен бифтек, разни зеленчуци, ароматично нане, и рукола, дополнета со микс од печурки и лимонов дресинг (420гр)
Пољо
450
Печен пилешки копан, крцкав ајсберг, парчиња авокадо и шери домати и крцкави тортиљи. (400гр)
Дакос
490
Јачменов леб натопен во доматен пелат и ситно сецкани свежи домати, зацинет со маслиново масло и оригано. Завршен со парчиња фета и маслинки. (560гр) (в)
Грилован лосос
590
Свеж ајсберг и рукола, дополнети со парчиња црвен кромид, маслинки и печен лосос, збогатени со капери и микротревки. (320г)
Железничка
420
Рукола и ајсберг, збогатени со слатко цвекло, кремаста фета, крцкави ореви и црни маслинки со лимонов дресинг (300гр) (в)
МЕЗЕ
Мароканско
900
Селекција на кремаст хумус и доматен хумус, послужени со маслинки, свежи краставици, маринирани артичоки, козјо сирење, урми и сочни шери домати во две бои. Сервирано со топол леб, парченца лимон и крцкави фалафел топчиња. (550 гр) (В)
Медитеранско
900
Мешавина од богати кремасти салати од модар патлиџан, фета дип, и класичен зазики, послужени со маслинки и топла пита леб. Комплетирано со маринирани пиперчиња со туна и свеж лимон. (600гр)
Мексиканско
750
Домашно приготвено гвакамоле и кремаста кесадија со топен кашкавал, дополнети со начос кашкавал. Збогатени свежа салса верде и пикантна Сан Маркос салса. Послужено со чипс од тортиља. (550гр) (В)
ПРЕДЈАДЕЊА
Фалафел врз црвен хумус и зазики
450
Четири крцкави фалафел топчиња, послужени со богат доматен хумус и дресинг од зазики, украсено со свежи микротревки (300гр) (В)
Начос Железничка
450
Крцкав тортиља чипс, прелиен со начос кашкавал, пикантни халапењос, свежи домати, и кремаст фрижол. Сервирани со гвакамоле. (300гр) (В)
Сладок компир со чипотле
350
Зачинет пржен сладок компир сервиран со пикантен чипотле дресинг. (350гр) (В)
Кесадија со пикантна фета
310
Tортиља полнета со кремасто сирење фета, во придружба на кисела павлака, сочни шери домати, сечкани маслинки и свежа рукола. (150gr) (В)
Ќофтиња од тиквичка со зазики
370
Сочни ќофтиња направени од тиквички, лесни и воздушни, послужени со освежителен зазики сос. (В)
Крцкаво козјо сирење
350
Коцки козјо сирење со афион, послужени со џем од пиперки. (220гр) (В)
Шкампи темпура
550
Панирани шкампи, сервирани со кремаст аиоли сос. (250gr)
Флаутас со слатко чили
390
Пилешки батак и топен кашкавал со слатко чили во крцкава тортиља. Послужено со салса верде. (420г)
Вргањ со хумус
550
Сотиран вргањ на путер, хумус, шери домат, лук, интегрален леб, микросалата. (390гр) (В)
Фета гвакамоле
450
радиционално кремасто гвакамоле наросено со фета и корен од свеж анасон, сервирано со крцкава тортиља. (450гр) (В)
СПЕЦИЈАЛИТЕТИ
Фахита со пилешки копан и шарени бабури
930
Мариниран и печен пилешки батак, сервиран со кромид и три бои на пиперки. Сервиран со топли тортиљи, свежо гвакамоле, кремаст фрижол, течен начоси и свеж лајм. (950гр)
Карне асада со чимичури сос и домашно гвакамоле
1200
Сецкан јунешки рамстек, сервиран со чимичури и свежо гвакамоле, дополнер со микс од црвени и жолти шери домати и пикантни халапењоси. Сервирани со топли тортиљи. (500гр)
Рагу од говедско и свинско месо со њоки
690
Богато рагу од свинско и телешко месо, деликатно крчкано до совршенство, послужено со меки њоки. Збогатено со рендан пармезан и свеж босилок. (500гр)
Рижото со шафран
500
Кремасто ризото приготвен со арборио ориз и путер. Зачинет со шафран и комплетиран со рендан пармезан. (3200гр) (В)
Рижото со вргањ
550
550
Класичено ризото со арботио ориз, збогатено со вргањ. Завршен со маслен путер и рендан пармезан. (260гр) (В)
Шиш кебап со три вида месо и хумус
790
Пилешки копан, свинско филе и бифтек печени на жар, цервирани со кремаст хумус, зазики и топли тортиљи. (450гр)
БУРГЕРИ
Фалафел бургер
510
510
Вегетаријански бургер со сочна фалафел плескавица, врз лепче, со крцкав ајсберг, намачкан со доматен хумус, и свежи резанки домат и кромид. Зачинет со кремасто зазики и додаток од слаток компир и чипотле сос. (650гр)
Класик чизбургер
670
Блек ангус јунешка плескавица и чедар, врз лепче, сервирани со домати, корнишони, кромид, кечап и сенф, ајсберг, сладок компир, чипотле сос. (650гр)
Железничка бургер
690
Блек ангус јунешка плескавица и сос од горгонзола врз лепче, со додаток на корнишони и сланина, сладок компир и чипотле сос. (660гр)
Фета бургер
670
Блек ангус јунешка плескавица, кремасто зачинето фета сирење, свежи домати и краставица, сервирани со, сладок компир, чипотле сос. (650гр)
МИБРАСА СКАРА
Аргентински рибај стек
2700
2700
Аргентински рибај стек печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (460гр)
Поркета
830
Маринирано, бавно печено роловано свинско месо, срвирано со микс печен зеленчук и кремаста салата од цвекло и целер. (550гр)
Јунешки бифтек
1700
1700
Јунешки бифтек печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (460гр)
Пилешки батак
510
Пилешки батак печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (410гр)
Свинско филе
750
750
Свинско филе печено на жар, сервирано со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (410гр)
Бејби свински ребра
990
Свински ребра печени на жар, сервирани со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (560гр)
МОРСКО
Грилован Шпански октопод со пире од целер
1800
1800
Октопод печен на жар, сервиран со пире од целер. (410гр)
Грилован лосос со пире од целер
990
Лосос печен на жар, сервиран со пире од целер. (350гр)
Бранцин дивоморски
3600 /kg
Бранцин печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и пире од целер.
ПРИЛОЗИ
Печен зеленчук
200
(150гр) (В)
Пире од целер
200
(150гр) (В)
Кремаста салата со целер
200
(150гр) (В)