Достапно од 10.00 до 22.30 часот (В) – Вегетаријанска опција

САЛАТИ

Медитеранска

410

Свежа и хранлива салата со шери домати, краставички, црвен кромид, морков и ајсберг, комбинирана со црн наут и шарена киноа. Зачинета со освежителен лимонов
дресинг. (400гр) (в)

Бифтек

890

Салата со сочен бифтек, разни зеленчуци, ароматично нане, и рукола, дополнета со микс од печурки и лимонов дресинг (420гр)

Пољо

450

Печен пилешки копан, крцкав ајсберг, парчиња авокадо и шери домати и крцкави тортиљи. (400гр)

Дакос

490

Јачменов леб натопен во доматен пелат и ситно сецкани свежи домати, зацинет со маслиново масло и оригано. Завршен со парчиња фета и маслинки. (560гр) (в)

Грилован лосос

590

Свеж ајсберг и рукола, дополнети со парчиња црвен кромид, маслинки и печен лосос, збогатени со капери и микротревки. (320г)

Железничка

420

Рукола и ајсберг, збогатени со слатко цвекло, кремаста фета, крцкави ореви и црни маслинки со лимонов дресинг (300гр) (в)

МЕЗЕ

Мароканско

900

Селекција на кремаст хумус и доматен хумус, послужени со маслинки, свежи краставици, маринирани артичоки, козјо сирење, урми и сочни шери домати во две бои. Сервирано со топол леб, парченца лимон и крцкави фалафел топчиња. (550 гр) (В)

Медитеранско

900

Мешавина од богати кремасти салати од модар патлиџан, фета дип, и класичен зазики, послужени со маслинки и топла пита леб. Комплетирано со маринирани пиперчиња со туна и свеж лимон. (600гр)

Мексиканско

750

Домашно приготвено гвакамоле и кремаста кесадија со топен кашкавал, дополнети со начос кашкавал. Збогатени свежа салса верде и пикантна Сан Маркос салса. Послужено со чипс од тортиља. (550гр) (В)

ПРЕДЈАДЕЊА

Фалафел врз црвен хумус и зазики

450

Четири крцкави фалафел топчиња, послужени со богат доматен хумус и дресинг од зазики, украсено со свежи микротревки (300гр) (В)

Начос Железничка

450

Крцкав тортиља чипс, прелиен со начос кашкавал, пикантни халапењос, свежи домати, и кремаст фрижол. Сервирани со гвакамоле. (300гр) (В)

Сладок компир со чипотле

350

Зачинет пржен сладок компир сервиран со пикантен чипотле дресинг. (350гр) (В)

Кесадија со пикантна фета

310

Tортиља полнета со кремасто сирење фета, во придружба на кисела павлака, сочни шери домати, сечкани маслинки и свежа рукола. (150gr) (В)

Ќофтиња од тиквичка со зазики

370

Сочни ќофтиња направени од тиквички, лесни и воздушни, послужени со освежителен зазики сос. (В)

Крцкаво козјо сирење

350

Коцки козјо сирење со афион, послужени со џем од пиперки. (220гр) (В)

Шкампи темпура

550

Панирани шкампи, сервирани со кремаст аиоли сос. (250gr)

Флаутас со слатко чили

390

Пилешки батак и топен кашкавал со слатко чили во крцкава тортиља. Послужено со салса верде. (420г)

Вргањ со хумус

550

Сотиран вргањ на путер, хумус, шери домат, лук, интегрален леб, микросалата. (390гр) (В)

Фета гвакамоле

450

радиционално кремасто гвакамоле наросено со фета и корен од свеж анасон, сервирано со крцкава тортиља. (450гр) (В)

СПЕЦИЈАЛИТЕТИ

Фахита со пилешки копан и шарени бабури

930

Мариниран и печен пилешки батак, сервиран со кромид и три бои на пиперки. Сервиран со топли тортиљи, свежо гвакамоле, кремаст фрижол, течен начоси и свеж лајм. (950гр)

Карне асада со чимичури сос и домашно гвакамоле

1200

Сецкан јунешки рамстек, сервиран со чимичури и свежо гвакамоле, дополнер со микс од црвени и жолти шери домати и пикантни халапењоси. Сервирани со топли тортиљи. (500гр)

Рагу од говедско и свинско месо со њоки

690

Богато рагу од свинско и телешко месо, деликатно крчкано до совршенство, послужено со меки њоки. Збогатено со рендан пармезан и свеж босилок. (500гр)

Рижото со шафран

500

Кремасто ризото приготвен со арборио ориз и путер. Зачинет со шафран и комплетиран со рендан пармезан. (3200гр) (В)

Рижото со вргањ

550

Класичено ризото со арботио ориз, збогатено со вргањ. Завршен со маслен путер и рендан пармезан. (260гр) (В)

Шиш кебап со три вида месо и хумус

790

Пилешки копан, свинско филе и бифтек печени на жар, цервирани со кремаст хумус, зазики и топли тортиљи. (450гр)

БУРГЕРИ

Фалафел бургер

510

Вегетаријански бургер со сочна фалафел плескавица, врз лепче, со крцкав ајсберг, намачкан со доматен хумус, и свежи резанки домат и кромид. Зачинет со кремасто зазики и додаток од слаток компир и чипотле сос. (650гр)

Класик чизбургер

670

Блек ангус јунешка плескавица и чедар, врз лепче, сервирани со домати, корнишони, кромид, кечап и сенф, ајсберг, сладок компир, чипотле сос. (650гр)

Железничка бургер

690

Блек ангус јунешка плескавица и сос од горгонзола врз лепче, со додаток на корнишони и сланина, сладок компир и чипотле сос. (660гр)

Фета бургер

670

Блек ангус јунешка плескавица, кремасто зачинето фета сирење, свежи домати и краставица, сервирани со, сладок компир, чипотле сос. (650гр)

МИБРАСА СКАРА

Аргентински рибај стек

2700

Аргентински рибај стек печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (460гр)

Поркета

830

Маринирано, бавно печено роловано свинско месо, срвирано со микс печен зеленчук и кремаста салата од цвекло и целер. (550гр)

Јунешки бифтек

1700

Јунешки бифтек печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (460гр)

Пилешки батак

510

Пилешки батак печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (410гр)

Свинско филе

750

Свинско филе печено на жар, сервирано со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (410гр)

Бејби свински ребра

990

Свински ребра печени на жар, сервирани со микс печен зеленчук и кремаста салата од целер. (560гр)

МОРСКО

Грилован Шпански октопод со пире од целер

1800

Октопод печен на жар, сервиран со пире од целер. (410гр)

Грилован лосос со пире од целер

990

Лосос печен на жар, сервиран со пире од целер. (350гр)

Бранцин дивоморски

3600 /kg

Бранцин печен на жар, сервиран со микс печен зеленчук и пире од целер.

ПРИЛОЗИ

Печен зеленчук

200

(150гр) (В)

Пире од целер

200

(150гр) (В)

Кремаста салата со целер

200

(150гр) (В)