Достапно од 10.00 до 13.00 часот (В) – Вегетаријанска опција
ПОЈАДОК
Авокадо тост
280
Две парчиња тостиран леб, гарниран со кремасто зрело авокадо и сочни шери домати. Завршен со свежи микротревки и две поширани јајца.(300гр)
Палачинки
300
Меки палачинки прелиени со јаворов сируп, путер и свежо шумско овошје, за слатко уживање во секој залак. (350гр)
Крок Мадам
310
Традиционален француски појадок со крцкав леб, богат слој шунка и кашкавал, прелиен со кремаст бешамел сос и завршен со јајце на око. (350гр).
Шакшука со фета
320
Домат, пиперка, кромид и лук, со јајца и кремаста фета. Зачинето со магдонос и послужено со мек леб. (680гр)
Хумус појадок
310
Медитерански појадок со два вида хумус – класичен и со домат, намачкано на крцкав леб, збогатен со кремасто авокадо и закиселен кромид. Сервирано со микротревки. (450гр)
Фалафел врап
280
Вкусен врап со тортиља, полнет со доматен хумус и крцкав фалафел, свеж ајсберг и кремаст зазики. (350гр)
Кајгана со лосос
450
Мека основа од леб, прекриена со богата кајгана од три јајца, парчиња авокадо и димен лосос. Зачинета со власец и послужена со зазики. (350гр)
Кајгана со тартуфата
240
Деликатесна тартуф кајгана, подготвена со три јајца и топен путер, збогатена со луксузна масло од тартуф. Послужена на мек леб и гарнирана со свеж власец за дополнителна арома и елеганција. (350гр)
Чилбир
270
Традиционален чилбир со две поширани јајца на подлога од кремаста павлака и крцкав леб намачкан со масло со лук. Зачинет со масло со црвен пипер и чили за блага љутост, посипан со копар и нане за свежина и арома. (400гр)
Железничка сендвич
370
Моцарела и рикота, дополнети со вкусна мортадела, слатки шери домати и пармезан. Завршени со маслиново масло, пистачио крем и со рукола.
Веге сендвич
350
Kомбинација од моцарела, тиквички и рукола, зачинети со шери домати и маслинки, сè поврзано со намаз од зазики.